Hlavní obsah

Dcera JFK má být první velvyslankyní USA v Japonsku

Washington

Dcera zavražděného prezidenta Spojených států Johna Fitzgeralda Kennedyho Caroline byla nominována prezidentem Barackem Obamou na post velvyslankyně USA v Japonsku. Tuto informaci agentury Bloomberg, starou několik týdnů, v pondělí znovu oživil deník Washington Post. Pokud by byla nominace schválena, stala by se Kennedyová vůbec první ženou v čele americké ambasády v Tokiu.

Foto: Profimedia.cz

Caroline Kennedyová

Článek

„Myslím si, že Japonci budou velmi potěšeni. Vypovídá to o tom, že do Japonska vysíláme naši nejslavnější rodinu. Myslím si, že bude dobrou velvyslankyní,“ řekl k výběru Kennedyové bývalý viceprezident a ambasador USA v Japonsku Walter Mondale.

Bílý dům zatím zprávu o působení Kennedyové v Japonsku nepotvrdil.

Pětapadesátiletá právnička Kennedyová je jediným žijícím potomkem Kennedyho, jehož v listopadu 1963 zastřelili v Dallasu. Kennedyová podporovala Obamu během obou jeho předvolebních kampaní v letech 2008 a 2012. O rok později neúspěšně usilovala o dosazení na uprázdněné křeslo v senátu po Hillary Clintonové, jež se stala ministryní zahraničí, odmítla ale kandidovat v mimořádných volbách. Kennedyová je také publicistkou a mimo jiné působí v představenstvech několika nevládních organizací.

Prezident Kennedy měl s manželkou Jacqueline tři děti, nejmladší Patrick ale žil jen dva dny. Druhý bratr Caroline John zemřel v roce 1999. První dítě Kennedyových, Arabella, se narodilo mrtvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám