Hlavní obsah

Zotavující se Chávez se vrátil domů

Novinky, rei
Caracas
Aktualizováno

Venezuelský prezident Hugo Chávez se vrátil z Kuby do vlasti. Oznámil to v pondělí prostřednictvím sociální sítě Twitter. Chávez koncem loňského roku v Havaně podstoupil již čtvrtou operaci rakoviny za rok a půl, nyní se obtížně zotavuje.

Foto: Reuters

Venezuelská vláda zveřejnila první fotografie Huga Cháveze po operaci. Společnost mu dělají jeho dvě dcery.

Článek

Osmapadesátiletý Chávez umístil na síť tři vzkazy. Mimo jiné poděkoval kubánskému protějšku Raúlu Castrovi i jeho bratru Fidelovi. Rovněž vyjádřil dík venezuelskému lidu za podporu. Doplnil, že se nadále bude léčit doma.

Chávez podstoupil poslední operaci 11. prosince, teprve minulý týden byly ale zveřejněny první snímky od zákroku. Prezident na fotografiích leží na lůžku, usmívá se a čte noviny, po boku má dvě své dcery.

Podrobnosti o Chávezově zdravotním stavu nejsou k dispozici. Podle nepotvrzených zpráv mu lékaři odstranili nádor v pánevní oblasti. Následnou léčbu poznamenaly pooperační komplikace. Minulý týden pak viceprezident Nicolas Maduro oznámil, že první léčebná fáze po zákroku skončila a prezident zahajuje „alternativní léčbu“. V pondělí Maduro doplnil, že Cháveze hospitalizovali v nemocnici v Caracasu.

Chávez vládne Venezuele 14 let. Znovu byl zvolen loni v říjnu, dosud však nebyl inaugurován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám