Hlavní obsah

Američan dostal trest smrti za zapálení lesa

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trest smrti vynesl v pondělí soud v kalifornském San Bernardinu nad Rickiem Lee Fowlerem (30) usvědčeným z toho, že v říjnu 2003 úmyslně založil lesní požár, který následně vedl k evakuaci 80 tisíc lidí, z nichž pět prokazatelně zemřelo na infarkt.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Smrt lidí vyděšených živlem soud kvalifikoval jako pětinásobnou vraždu. „Rickie Fowler by měl být popraven,“ konstatoval soudce Michael Smith v závěru rozsudku ojedinělé kauzy.

Flowerův obhájce Don Jordan předtím v závěrečné řeči tvrdil, že se jeho mandant stal obětí prokuratury a policie. „Důkazy byly zdrcující,“ prohlásil naopak žalobce Robert Bullock.

Obžaloba stavěla na Fowlerově výpovědi před pěti lety, kdy přiznal, že chtěl podpálit dům známého, a na výpovědích svědků. Prý ho viděli, jak se společníkem vyndali z auta světlici a zapálenou ji hodili do lesa ve Watermanově kaňonu. Fowler se bránil, že světlici hodil jeho kumpán. Ten mezi tím v roce 2006 zahynul v přestřelce, napsal list The Chicago Tribune.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám