Hlavní obsah

Další dreamliner měl poruchu, unikalo z něj palivo

Boston/Tokio

Únik desítek litrů paliva zaznamenala v úterý na bostonském letišti posádka letounu Boeing 787 Dreamliner japonské letecké společnosti JAL. Závada, která zpozdila odlet 178 pasažérů na lince do Tokia, byla už druhou poruchou, která postihla stroj tohoto typu na letišti v Bostonu během dvou dnů. V pondělí večer propukl v útrobách jiného dreamlineru požár elektrické instalace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dreamliner zůstal stát uprostřed ranveje, na poslední chvíli zrušil start kvůli úniku palivaVideo: Reuters

 
Článek

Podle mluvčího bostonského letiště byl porouchaný stroj odtažen k technické prohlídce poté, co byl zjištěn únik asi 150 litrů paliva. Příčinou poruchy byl podle posádky "mechanický problém". Po technické prohlídce dreamliner odstartoval k pravidelnému letu do Tokia. Kromě 178 cestujících bylo na palubě jedenáct členů posádky.

Foto: Reuters

Inspektor bostonských hasičů zkoumá břicho dreamlineru, kde hořelo.

Kvůli pondělnímu požáru elektroinstalace v dreamlineru klesly o pět procent akcie japonského výrobce baterií GS Yuasa Corp. Hořet začalo v místě, kde jsou akumulátory pomocné jednotky APU. Podle sdělení hasičů v místě jejich uložení došlo explozi. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Technici objevili při kontrole v kokpitu dreamlineru kouřVideo: Reuters

„Tyto baterie byly vyrobeny naší firmou,“ řekl mluvčí GS Yuasa agentuře Reuters s tím, že ještě nebylo potvrzeno, že chyba byla právě v nich. Společnost je už připravena vyslat vlastní tým, aby to zjistil. Akumulátory ve stroji byly požárem značně poškozeny.

Foto: Issei Kato, Reuters

Sídlo výrobce akumulátorů GS Yuasa

Japonské ministerstvo dopravy už nařídilo kontrolu akumulátoru. JAL ji provedla a žádné problémy nezjistila.

Reklama

Výběr článků

Načítám