Hlavní obsah

Muž v pozadí sporného filmu Nevinnost muslimů je v USA ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Egyptský kopt Nakoula Basseley Nakoula žijící v Los Angeles, který pomáhal při výrobě filmu Nevinnost muslimů znevažujícím proroka Mohameda, je ve vazbě. Podle amerických úřadů porušil podmínky podmínečného propuštění, napsala agentura AP.

Ukázka z filmu Innocence of Muslims (Nevinnost muslimů)

 
Článek

Nakoula má podle dřívějších zpráv médií záznamy v trestním rejstříku. V roce 2010 ho soud kvůli bankovnímu podvodu odsoudil k 21 měsícům vězení, propuštěn byl po jednom roce. Soud mu také zakázal na pět let přístup k internetu.

Krátký klip z filmu vyvolal v islámském světě pobouření a násilnosti, které si vyžádaly desítky mrtvých včetně úmrtí amerického velvyslance v Libyi Christophera Stevense. [celá zpráva]

Vláda Spojených států se od filmu distancovala a dokonce si zaplatila reklamní čas v pákistánské televizi pro klip, v němž prezident Barack Obama a ministryně zahraničí Hillary Clintonová snímek odsuzují. Zároveň Washington varoval americké občany před cestou do Pákistánu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muslimové podpálili v Péšávaru dvě kinaVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Dotčení muslimové napadli další ambasády

Dav rozlícených muslimů v súdánském hlavním městě Chartúm v pátek napadl ambasády Německa a Velké Británie, uvedla stanice BBC. Protesty zasáhly i další země....

Výběr článků

Načítám