Hlavní obsah

Kokainového barona „Šíleného Barreru“ dopadli po 20 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogotá

Ve Venezuele dopadli kolumbijského narkobarona Daniela Barreru přezdívaného Šílený Barrera. Jeden z nejhledanějších šéfů kolumbijského podsvětí úřadům unikal 20 let. Dopaden byl díky spolupráci kolumbijských, venezuelských, britských a amerických služeb, informovala ve středu stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po 20 letech byl dopaden narkobaron Šílený BarreraVideo: Reuters

 
Článek

Barrera, jehož dopadli v úterý ve městě San Cristóbal, zajišťoval dodávky kokainu nejen do Spojených států, ale i zbytku světa, uvedla stanice. Za jeho dopadení byla vypsána stejně vysoká odměna jako na svého času nejhledanějšího muže Usámu bin Ládina - pět miliónů dolarů (95 miliónů korun).

Šílený Barrera proslul nejen tím, jak dlouho v čele obchodníků s drogami působil, ale i schopností spolupracovat s různými znesvářenými tábory. „Dvacet let Kolumbii a světu škodil různými zločiny a zvrácenými spojenectvími s různými polovojenskými skupinami včetně (levicových povstalců) Farc,“ prohlásil na jeho adresu kolumbijský prezident Juan Manuel Santos.

Foto: National Police Press/Handout, Reuters

Daniel Barrera

Barrera je již třetím zatčeným předákem kolumbijského podsvětí za tento rok po červnovém dopadení Diega Pereze Henaoa a květnovém vydání se Javiera Antonia Callea Serny. Oba jmenovaní vedli drogový kartel Los Rajostros.

Reklama

Výběr článků

Načítám