Hlavní obsah

Americký pediatr mučil dceru, trestal ji waterboardingem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Georgetown

Americká policie zatkla v úterý 58letého dětského lékaře Melvina Morsea z Georgetownu ve státě Delaware. Podezřívá ho, že jedenáctiletou dceru trestal simulovaným topením, takzvaným waterboardingem. Tuto metodu používala CIA, když vyslýchala osoby podezřelé z terorismu. Je považována za mučení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Policie lékaře a jeho ženu zatkla v úterý na základě podezření, že dceru týrali, uvedla ve čtvrtek CNN. Policistům zavolal anonym, který oznámil, že rodiče s dívkou špatně zacházejí. Při jednom z výslechů pak dívka uvedla, že ji otec několikrát potrestal tak, že ji strkal obličej pod proud tekoucí vody.

Spolu s lékařem zatkla policie i jeho ženu, která podle ní týrání přihlížela.

Lékař se zatím k obvinění nevyjádřil, právník rodičů Joe Hurley ale podle CNN otce hájí. "Ten člověk je velmi láskyplný a citlivý. Neumím si představit, že by vlastní dítě vystavil takovému nebezpečí. Je to velmi starostlivý muž. Ten by svému dítěti něco takového neudělal."

Morse napsal knihu o zážitcích dětí, které se ocitly na pokraji smrti s názvem Closer to Light (Blíž ke světlu).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám