Hlavní obsah

Nehodu vrtulníku s Čechem na palubě v Peru nikdo nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima
Aktualizováno

Peruánská policie dorazila v sobotu večer na místo v Andách, kde se zřítil vrtulník se 14 osobami na palubě. Všichni podle informací agentury AP zahynuli, protože stroj po pádu explodoval. Ve vrtulníku byl jeden Čech a deset dalších cizinců včetně osmi Jihokorejců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z místa nehody vrtulníku v AndáchVideo: Reuters

 
Článek

"Vrtulník se zřítil na zasněženém vrcholku Mama Rosa a vybuchl," řekl agentuře AP policejní velitel Raúl Aybar, který se vydal na místo neštěstí. "Všichni zahynuli hned při pádu, protože všechno je spálené a (trosky) roztroušené po okolí," dodal Aybar poté, co se vrátil do nejbližšího města Ocongate.

V neděli večer záchranáři nalezli 13 ze 14 těl obětí, která budou identifikována v blízkém městě. Budou také provedeny testy DNA.

Operace na místě pádu podle něj byly v sobotu přerušeny kvůli špatnému počasí a nadcházející noci. Pokračovaly neděli. Teploty v oblasti klesají k mínus patnácti stupňům Celsia.

Foto: David Ryneš, Novinky

Místo poslední komunikace - Huallahualla

Úřady už v sobotu upřesnily, že našly trosky vrtulníku Sikorsky S-58ET ve výšce zhruba 4 900 metrů nad mořem. Stroj byl pohřešován od středečního večera, kdy s ním pozemní letové služby ztratily kontakt během letu ve vysokohorské oblasti na jihovýchodě země. Do objevení trosek ale stále existovala slabá naděje, že stroj mohl někde v horách nouzově přistát.

Policie potvrdila, že na palubě vrtulníku bylo osm Korejců, Peruánec, Švéd, Nizozemec a Čech a dvoučlenná peruánská posádka. Šlo o skupinu expertů, kteří pobývali v Peru v souvislosti s plánovaným investičním projektem.

Hustá mlha brání záchranářům v pátrání po zmizelém vrtulníkuVideo: Novinky/Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám