Hlavní obsah

Arizonský neonacista vystřílel rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Pachatelem středeční čtyřnásobné vraždy v arizonském městě Gilbert je zřejmě známý neonacista Jason Todd Ready. Důvodem byla zřejmě domácí hádka. Mezi čtyřmi mrtvými je i 15měsíční dívka. Vrah nakonec obrátil zbraň proti sobě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ke střelbě došlo blízko školy v obytné čtvrti města ve státě Arizona. "Krátce před 13:00 místního času (22:00 SELČ) obdrželi policisté tísňové volání ohledně výstřelů. Na místě našli po příjezdu čtyři mrtvé, dívka zemřela po převozu do nemocnice," uvedla bez dalšího upřesnění mluvčí města, kde žije na 200 000 obyvatel.

Policie se domnívá, že devětatřicetiletý Jason Todd Ready zastřelil v domě v Gilbertu svou partnerku, její dceru, dceřina partnera a jejich dcerku. Pak se sám zastřelil, uvedl seržant Bill Balafas. V tuto chvíli vyšetřování ukazuje na tuto verzi, řekl. "Můžeme s velkou jistotou říci, že šlo o domácí násilí po hádce."

Nicméně k vyšetřování se připojili i agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) a protiteroristického týmu, protože v domě byla nalezena vojenská munice a výbušniny, dodal Balafas.

Ready byl zakladatelem soukromé milice, která chtěla střežit hranice proti imigrantům. Podle Ligy proti hanobení měl Ready vazby na neonacistické skupiny po celé zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám