Hlavní obsah

Novorozeně prohlášené za mrtvé po 12 hodinách ožilo

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Žena, která na severu Argentiny předčasně porodila holčičku, jež byla záhy lékaři prohlášena za mrtvou, svou dceru v nemocniční márnici našla živou. Podle agentury AP bylo dítě v márnici těžko uvěřitelných 12 hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novorozeně prohlášené za mrtvé v márnici ožilo Video: Reuters

 
Článek

Analia Bouterová dceru porodila minulé úterý v nemocnici Perrando de Resistencia, když byla teprve v šestém měsíci těhotenství. Lékaři dítě prohlásili za mrtvé a nemocnice vystavila úmrtní list.

Matka později místní televizi řekla, že si myslela, že má halucinace, když se s manželem šla se svým údajně mrtvým dítětem rozloučit a uslyšela fňukání.

„Během porodu jsem byla pod narkózou, takže si toho moc nepamatuji. Dítě mi nikdy neukázali,“ řekla s tím, že když přišli do márnice, nemohli chvíli rakev otevřít.

„Zhluboka jsem se nadechl a sundal víko. Moje žena se na tělo podívala jako první, pomalu ho odkryla. Když odkrývala obličej, uslyšela první zafňukání. Podíval jsem se znovu a viděl, že se hýbá. Bylo to, jako by vstávala, probouzela se,“ dodal ženin manžel Fabian Vernon.

Dítě je zpět v péči lékařů a je v pořádku, uvedla AP. „Nikdo neví, jak mohla v chladírně přežít 12 hodin,“ citovala agentura Bouterovou.

Jen těžko uvěřitelnou událost potvrdil náměstek ministra zdravotnictví provincie Chaco, když prohlásil, že úřady okolnosti incidentu vyšetřují.

Rodiče chtěli původně dceru pojmenovat Liliana Abigail, ale rozmysleli si to a dali jí jméno Luz Milagros, což značí Světlo zázraku. Dcera je jejich pátým potomkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám