Hlavní obsah

Zemřela starší sestra bratrů Castrových

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Ve věku 88 let zemřela v Havaně starší sestra bratrů Castrových Ángela. Oznámila to ve středu agentura AFP s odvoláním na sdělení jejich sestry Juanity, která žije v Miami ve Spojených státech.

Článek

Ángela Castrová "zemřela v úterý ráno, byla již delší dobu hospitalizována," napsala Juanita Castrová na internetovém serveru Café fuerte. Podle tohoto serveru, který se specializuje na kubánskou současnost, Ángela Castrová trpěla Alzheimerovou chorobou. Kubánsko-americká nadace zase napsala, že byla léčena na rakovinu.

"Nikdy neopustila Kubu a nikdy jsem ji už neviděla od chvíle, kdy jsem z ostrova odjela" v roce 1964, zdůraznila Juanita.

Pohřeb Ángely by se měl podle serveru uskutečnit ve čtvrtek v jejím rodném Biránu na východě Kuby, kde se narodili i její bratři Fidel a Raúl.

Bývalý kubánský vůdce Fidel Castro i jeho bratr Raúl, který jej v čele země nahradil před několika roky, mají ještě staršího bratra Ramóna (je o dva roky starší než Fidel), který se ale v politice neangažuje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám