Hlavní obsah

Vedu pohodlný život, vy zbabělí zmetci, provokuje v novinách odsouzenec na smrt

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veřejnost v americkém státě Severní Karolína pobouřil tento týden dopis 50letého Dannyho Robbieho Hembreeho, jenž byl odsouzen k smrti. Dopis přetiskl tamní list The Gaston Gazzette. Vězeň si v něm pochvaluje zahálčivý život v příjemném prostředí a provokativně upozorňuje, že takto si bude zřejmě žít dalších 20 let, než dojde na popravu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hembree byl loni v listopadu odsouzen za vraždu 17leté dívky. Na popravu čeká ve věznici v Raleighu. Činu nelituje a justičnímu systému se vysmívá. „Směji se vám, klauni, kteří sami sebe považujete za pravověrné, a plivu do tváře systému takzvané spravedlnosti,“ napsal.

„Ví vůbec veřejnost, že jsem pánem volného času, dívám se na barevnou televizi v klimatizované místnosti, čtu si, spím, kdy chci, a jím tři kaloricky vyvážené teplé pokrmy denně? Jsem umístěn v budově spojené s novou nemocnicí za 55 miliónů dolarů, kde je k dispozici lékařská péče sedm dní v týdnu po celých 24 hodin,“ dodal Hembree.

Veřejnost dál upozorňuje, že takto idylicky si může žít do stáří, protože „vražda podle zákona“, jak označuje popravu, nebude se statistickou pravděpodobností uskutečněna do dvou dekád.

„Jsem muž připravený přijmout svůj nespravedlivý trest a stanout před všemocným Bohem s čistým svědomím, na rozdíl od vás zbabělců a vašeho zbabělého systému. Zabijte mě, jestli to umíte, vy zmetci. Cha, cha, cha! Váš Danny Hembree,“ uzavírá vězeň.

Má deprese, tvrdí sestra

Podle agentury AP je možné, že Hembree skutečně nebude v příštích letech popraven a možná spíše zemře přirozenou cestou, protože popravy se většinou vykonávají několik let po odsouzení. Hembreeho navíc ještě čekají další soudní líčení v případě vražd dvou jiných žen. Odsouzenec se k nim původně přiznal, potom tvrzení odvolal. Nyní už jen přiznává, že v den zločinu se ženami byl a pod vlivem drog s nimi měl pohlavní styk.

Po zveřejnění článku se na noviny Gaston Gazzette obrátili i Hembreeho příbuzní, podle nichž život za mřížemi tak bezstarostný není. Jeho sestra uvedla, že také jí poslal psaní, v němž uvádí, že má deprese.

Reklama

Výběr článků

Načítám