Hlavní obsah

I dítě ze znásilnění je božím darem, pobouřil republikánský kandidát aktivisty

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa

Favorit do prezidentských voleb mezi americkými republikány Rick Santorum si opětovně vysloužil kritiku liberálů. Poté, co během debaty v televizi CNN řekl, že i dítě narozené po znásilnění ženy je darem od Boha, napadla jeho předvolební setkání na Floridě skupina aktivistů.

Protestující posypal třpytkami kandidáta na prezidenta USAVideo: LiveLeak.com

 
Článek

„Myslím si, že správný přístup je přijmout v případě hrozného zplození při znásilnění tento dar, který je i přesto darem lidského života. Přijmout tento dar od Boha,“ řekl v pátek na dotaz v televizi známý odpůrce potratů i homosexuálů. Dodal, že oběť znásilnění by měla „ze špatné situace vytěžit to nejlepší“.

Postoje Santoruma pobuřují liberály. Jeden z aktivistů Santorumovi ve městě Lady Lake na Floridě do tváře vmetl třpytky a křičel: „Zastavte nenávist“. Dva jeho kolegové, kteří byli společně s ním policisty z místnosti vyneseni, slogan opakovali. Skupina se přihlásila k hnutí Okupujte Tampu!, které se bouří proti nárůstu nerovnosti ve společnosti.

Příznivci Santoruma útok popsali jako potenciálně nebezpečný – třpytky mohly zasáhnout oči republikánského kandidáta.

Foto: ČTK/AP

Aktivista vrhl Santorumovi do tváře třpytky.

Třpytky nebyly vrženy na Santoruma poprvé. Podobný incident se udál už minulý víkend v Jižní Karolíně.

Kongresman Rick Santorum patří spolu s bývalým guvernérem Massachussetts Mittem Romneym a zákonodárcem Newtem Gingrichem k favoritům mezi republikány. Jeden z nich se na podzim v prezidentských volbách utká s demokratem Barackem Obamou o prezidentský úřad pro další čtyři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám