Hlavní obsah

Žhář způsobil v Los Angeles za víkend přes 50 požárů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Losangeleská policie dopadla žháře z Německa, který mezi pátkem a pondělím způsobil v kalifornské metropoli více než pět desítek požárů. 24letého Harryho Burkharta, který žije několik let ve Spojených státech, pomohly odhalit záběry z bezpečnostních kamer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zachytily podezřelého na místech, kde vypukl oheňVideo: Reuters

 
Článek

Poprvé zaútočil 24letý Němec v pátečních ranních hodinách. Za cíl si v naprosté většině vybral zaparkované automobily, mezi poškozené objekty ale patří například i dům, v němž bydlel zesnulý frontman kapely The Doors Jim Morrison.

Při požárech nebyl kromě jednoho hasiče a muže, který se nadýchal kouřem, nikdo vážně zraněn. Celkem byly škody za 53 požárů vyčísleny předběžně na tři milióny dolarů (zhruba 60 miliónů korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči v okolí Los Angeles likvidovali 53 požárů, způsobených žhářskými útokyVideo: Reuters

Na vyšetřování celého případu pracovalo několik desítek policistů. Za informaci vedoucí k zadržení pachatele byla vypsána odměna 60 tisíc dolarů (zhruba 1,2 miliónu korun). K jeho dopadení nakonec přispěly zejména záběry z bezpečnostních kamer.

Muž byl zadržen v pondělí nad ránem poté, co si jeden z policistů všiml vozidla hledaného v souvislosti s útoky. Zatím se nepodařilo zjistit motiv žhářských útoků, spekuluje se ale o tom, že by mohly souviset s údajnou deportací pachatelovy matky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám