Hlavní obsah

Brit, který ubodal Češku v Kostarice, byl na seznamu Interpolu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý Angličan Alexandros Mill Saunders, který je vazbě kvůli obvinění z vraždy 22leté Češky, byl na seznamu zločinců Interpolu. Napsal to v pondělí britský list Daily Telegraph s odvoláním na kostarického policistu Johnnyho Fernandeze Moralese. Dívku ubodal minulou středu.

Foto: Reuters

Policisté odvádějí zatčeného mladíka

Článek

K vydání tzv. zeleného varování uvedl policejní velitel v Aguas Claras de Upata Morales: "Bylo to kvůli používání střelných zbraní a výbušnin a také kvůli sexuálně motivovanému útoku. Nevím, zda byl za tyto činy odsouzen."

Saunders byl zadržen pracovníkem farmy, na níž ve středu vraždil. Útok, při němž ženu bodl 15krát do obličeje, krku a hrudníku, byl sexuálně motivován. Saunders podle svědků před činem obtěžoval i další ženy pracující na ekofarmě u města Finca La Libertad poblíž hranic s Nikaraguou, na kterou přijel den před vraždou. Češka tam pracovala jako dobrovolnice. [celá zpráva]

Čin spáchal zřejmě pod vlivem, drog, ale Morales uvádí, že trpěl schizofrenií. [celá zpráva]

Saunders žil v Londýně se svou matkou Catií Galatariotouovou, známou britskou psychoanalytičkou. Jeho otec Max Saunders je profesorem angličtiny na londýnské King´s College. Rodiče jsou rozvedeni.

Jak dlouho byl Brit na cestách, není jasné, podle policie ale razítka v pasu svědčí o tom, že byl v Číně a v Nikaragui.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám