Hlavní obsah

Ženu rozmačkal porouchaný výtah

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Tragédii způsobil ve středu porouchaný výtah v jedné z budov v New Yorku. Když do kabiny vstupovala jednačtyřicetiletá žena, dveře se náhle zavřely a uvěznily ji, zatímco se výtah rozjel a zmáčkl ji mezi podlahu kabiny a okraj zdi. Zatím není jasné, co přesně poruchu způsobilo, informoval server americké stanice ABC.

Foto: Profimedia.cz

Po stisknutí tlačítka výtahu je vhodné umýt si ruce.

Článek

Ředitelka reklamní společnosti Suzanne Hartová kolem desáté hodiny dopoledne vstupovala do výtahu v prvním patře budovy na Madison Avenue, když došlo k hrůzné události. Muž a žena, kteří v tu chvíli byli v kabině, museli být následně hospitalizováni kvůli traumatu.

Výtah v budově prošel v červnu bezpečnostní prohlídkou, inspekce jej označila jako vyhovující. Ze záznamů nicméně vyplývá, že budova měla v minulosti řadu bezpečnostních problémů, z nichž některé se týkaly i jejích 13 výtahů. Poslední výtka ale byla zaznamenána v roce 2009.

Podobná událost se stala minulý týden v Kalifornii, kde ženu rozmáčkl výtah, který se rozjel ve chvíli, kdy se z něj žena pokoušela vyprostit poté, co se kabina zasekla. Neštěstí se odehrálo v budově Kalifornské státní univerzity v Long Beach.

Podle statistik zemře v amerických výtazích ročně v průměru 27 lidí. Kolem deseti tisíc Američanů utrpí ve výtahu zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám