Hlavní obsah

Šéf amerického úřadu pro letectví řídil opilý, hrozí mu vyhazov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Vedení amerického ministerstva dopravy poslalo na nucenou dovolenou šéfa Federálního úřadu pro civilní letectví (FAA) Randyho Babbitta, protože řídil opilý a jel v protisměru. Oznámila to v úterý agentura AP. Podle zprávy ministra dopravy Raye LaHooda "probíhají právní konzultace o Babbittově pracovním poměru".

Foto: Reuters

Randy Babbitt

Článek

Pětašedesátiletého šéfa hlavního amerického úřadu pro dohled nad civilní leteckou dopravou policie zadržela v sobotu ve Fairfax City u Washingtonu. Se svým vozem jel v protisměru.

S policisty sice spolupracoval, ale přitížilo mu, že své zadržení nadřízeným včas neoznámil. Prezident Barack Obama i ministr LaHood se o incidentu dozvěděli až v pondělí.

Ministr dopravy LaHood vede právě v této době ostrou kampaň proti alkoholu za volantem.

Obama si do čela vlivného FAA vybral Babbitta v roce 2009 jako zkušeného a uznávaného experta na civilní letectví. Babbitt, jehož úřad má 40 000 zaměstnanců, pracoval čtvrt století jako pilot dnes již neexistujících aerolinií Eastern Airlines. Byl rovněž šéfem asociace pilotů ALPA.

Jedním z hlavních Babbittových úkolů v čele FAA je posílení bezpečnosti letového provozu. Jako šéf FAA rovněž disciplinárně řešil několik kauz opilých či zdrogovaných leteckých dispečerů.

Reklama

Výběr článků

Načítám