Hlavní obsah

Sněhová bouře v newyorském Central Parku polámala tisíc stromů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Slavný Central Park v srdci New Yorku by mohl přijít až o tisíc stromů poté, co se východním pobřežím USA o víkendu prohnala sněhová bouře. Škoda je na 400 akrech parku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sněhová bouře polámala v Central Parku v New Yorku 1000 stromůVideo: Reuters

 
Článek

Mluvčí správy parku Dena Libnerová uvedla, že bylo zlámáno více než tisíc stromů. Škody se odhadují na půl miliónu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Popadané stromy na okraji Central Parku

„Ta škoda je rozsáhlá a zničující. U každého stromu, který přišel o větev, musí být posouzeno, zda není škoda větší,“ prohlásila Libnerová. V parku po bouři zůstalo ležet sedm centimetrů sněhu. Stromům přitížila skutečnost, že z nich ještě nespadlo listí, a zadržely tak víc vloček.

Libnerová poznamenala, že škody jsou větší než po tornádu ze srpna 2009, které v severní části parku polámalo 500 stromů.

Foto: Profimedia.cz

Dělník odklízí v Central Parku ulomenou větev.

Tak intenzivní sněhová bouře v říjnu ještě nikdy nebyla zaznamenána. Zasáhla několik států na východním pobřeží. Přes tři milióny domácností odřízla od elektřiny a připravila o život 21 lidí. V Plainfield v Massachusetts napadlo téměř 70 centimetrů sněhu. Kromě Massachusetts musely vyhlásit nouzový stav státy New Jersey, Connecticut a New York.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letecký snímek Central Parku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám