Hlavní obsah

Střelba před nočním klubem na Floridě si vyžádala dva mrtvé a 22 raněných

Novinky, Zdeněk Rejšek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa

Tragédie se odehrála v sobotu před vchodem do nočního klubu ve městě Palmetto. V tu chvíli bylo uvnitř asi 150 lidí, 22 z nich muselo být se střelnými poraněními převezeno do nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba před nočním klubem na FloriděVideo: Reuters

 
Článek

Podle svědků začali nejméně dva neznámí muži vyzbrojeni poloautomatickými zbraněmi střílet na skupinu lidí stojící před klubem. Policejní mluvčí Scott Tyler uvedl, že oba střelci byli mimo klub. Kulky ale prošly dovnitř otevřenými předními dveřmi a zasáhli několik hostů.

Dva zastřelení byli později identifikováni jako 25letý Trayon Goff a 38letá Gwenette Matthewsová. Během útoku utrpělo zranění i dalších 22 lidí, kteří byli v tu chvíli uvnitř klubu. Většina z nich utrpěla lehčí zranění a po ošetření v nemocnici byli propuštěni. Šest osob ale muselo být ve vážném stavu letecky přepraveno do trauma centra v St. Petersburgu.

Totožnost útočníků, ani to, proč začali na návštěvníky klubu střílet, není jasné. Celý případ nyní šetří místní policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám