Hlavní obsah

Kritiku přísné výchovy pomstila americká rodina střelbou na linkový autobus

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie

Cesta autobusem se pro několik pasažérů z Filadelfie stala doslova noční můrou, když na jejich autobus začala střílet skupinka mužů. Incident vyvolala žena, kterou jeden z pasažérů obvinil z týrání syna. Tento čtvrtek byl zveřejněn videozáznam z bezpečnostních kamer v autobusu.

Článek

Na videu z konce června je vidět, jak Penny Chapmanová nastupuje se svým synem do autobusu. Když její chlapec pobíhal kolem a zlobil, vzala ho a plácla přes zadek. Její chování se nelíbilo muži, který seděl za ní. Začal jí tedy vyhrožovat, že ji obviní z týrání dětí.

Poté žena začala telefonovat. Podle vyšetřovatelů tímto telefonátem rozhýbala následující události. O několik minut později totiž Chapmanová se synem vystoupila na zastávce, kde už čekal strýc malého chlapce. Pomohl jim ven a podržel otevřené dveře pro dva bratry Carona a Rahima Pattersonovy.

Útočníci nejprve jen mířili dovnitř zbraněmi, pak ale začali střílet. Zadními dveřmi prošlo podle žalobce minimálně pět ran, několik dalších pak prošlo stranou autobusu.

Jako zázrakem nebyl nikdo zraněn

Nastal chaos a nevinní cestující se okamžitě snažili schovat. Pouze 80letá žena zůstala stát uprostřed jako zmrazená. Pak si nejspíš uvědomila, co se kolem děje. Na podlahu si lehla právě včas, okamžik na to totiž kulka prolétla sklem přímo nad ní. Řidič nakonec nastartoval a odjel. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Ve čtvrtek proběhlo předběžné řízení, při kterém obhájci argumentovali tím, že když nedošlo ke zranění, nedošlo ani k napadení. Neuspěli a soud se čtyřmi osobami zapojenými do případu je naplánován na 26. srpna, uvedl zpravodajský server MyFox Philly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám