Hlavní obsah

Při přistání se v Guyaně rozlomilo letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Georgetown
Aktualizováno

Letoun se 162 lidmi na palubě v sobotu při přistání v guyanské metropoli Georgetownu přejel dráhu a rozlomil se. Naštěstí nikdo nepřišel o život, nehoda si vyžádala jen několik zraněných.

Článek

Oznámil to guyanský prezident Bharrat Jagdeo. Letoun Boeing 737-800 patřil společnosti Caribbean Airlines se sídlem na Trinidadu. Letěl z New Yorku.

Nehoda se stala časně ráno místního času. V Georgetownu vládlo v tu chvíli deštivé počasí. Letoun se zastavil jen těsně před 61 metrů hlubokou strž.

„Jsme velmi, velmi vděční, že nebylo zraněno více lidí,“ poznamenal Jagdeo. Ministr zdravotnictví Leslie Ramsammy řekl agentuře AFP, že jedna osoba si zlomila nohu a několik dalších cestujících má pohmožděniny a šrámy. Ošetřeno bylo asi sto lidi.

I tak jde o nejzávažnější leteckou nehodu v Guyaně za poslední léta. Také Caribbean Airlines mají pověst jednoho z nejbezpečnějších dopravců.

Letiště v Georgetownu bylo po nehodě prozatímně uzavřeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám