Hlavní obsah

Muže obvinili po 54 letech z únosu a vraždy sedmileté holčičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Amerického důchodce Jacka Daniela McCullougha obvinila americká policie z v únosu a vraždy sedmileté dívky. Zločinu se měl dopustit ve státě Illiois před více než půl stoletím, v roce 1957. Případ vzbudil pozornost široké veřejnosti včetně politických špiček. Informaci přinesl server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Sedmiletá Maria Ridulphová zmizela, když si 3. prosince 1957 hrála s kamarády poblíž svého bydliště  ve městě Sycamore, západně od Chicaga. Případ plnil titulní stránky novin a zajímal se o něj i tehdejší prezident Dwight Eisenhower a šéf Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Edgar Hoover.

Federální agenti pak pomáhali místním a státním policistům v pátrání. Pozůstatky holčičky nakonec našel o čtyři měsíce později pár na procházce v lese.

Jednasedmdesátiletého McCullougha dopadli policisté v Seattlu, kde žil s manželkou pod falešným jménem John Tessier. Osmnáctiletý McCullough byl podezřelý už v době bezprostředně po vraždě, ale měl alibi. Uvedl to šéf policie v Sycamore Don Thomas.

Případ pak navíc zamrznul na několik let, jakmile si McCullough změnil jméno a vstoupil do armády. Poté, co ji v sedmdesátých letech opustil, pracoval dokonce jako policejní důstojník na stanici v Lacey. V poslední době žil v domově důchodců, kde ho podle svědků často navštěvovala jeho vnoučata.

Podle serveru Daily Chronicle policie před pár lety dostala nové informace, které ji přiměly znovu vyslechnout některé svědky, a následně se zaměřili právě na McCullougha. Důkaz DNA k dispozici policisté neměli, ale postupně rozvíjeli možné motivy a nakonec mužovo alibi rozbili.

"Při rozhovoru s McCulloughem se nám podařilo prokázat, že pachatelem byl on," řekl policista Don Thomas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám