Hlavní obsah

Vysoké tresty pro americké policisty, kteří zabili po hurikánu Katrina člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Orleans

Soud v New Orleansu na jihu Spojených států poslal na téměř 26 let do vězení bývalého policistu, který bezdůvodně zastřelil člověka v chaosu po úderu hurikánu Katrina na město v roce 2005. Další bývalý policista byl odsouzen k 17 letům vězení za to, že se snažil vraždu zamaskovat, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Poničený New Orleans v léta 2005.

Článek

David Warren vystřelil na neozbrojeného Henryho Glovera, který nedaleko policejní stanice sháněl oblečení pro své děti. Warren tvrdil, že se bál o život, když Glover nereagoval na výzvy k zastavení. Warrenova kolegyně ale prohlásila, že zastřelený muž nepředstavoval žádné nebezpečí.

Warrenův kolega Gregory McRae po vraždě naložil tělo zabitého do auta a vůz nedaleko policejní stanice zapálil. Snažil se tak zamaskovat důkazy o trestném činu.

"Vaše chování bylo barbarské," prohlásil soudce při vynesení rozsudku. "Vaše činy ještě zhoršily zkázu, kterou způsobil hurikán Katrina. Ve chvíli, kdy se od vás očekávalo něco víc, jste hrozně zklamali," doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám