Hlavní obsah

Do Acapulka jezdí pedofilové kvůli sexu s nezletilými a dětmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Acapulco

Oblíbené mexické letovisko na pobřeží Pacifiku Acapulco nepřitahuje turisty jen kvůli moři a plážím. Mnozí tam jezdí za sexem s nezletilými, uvedla CNN. Město se stává rájem pedofilů. Na ulici La Noria a na hlavním náměstí není obtížné sehnat nezletilé prostitutky. Uvedla to pro CNN Rosaria Santosová, která vede azylový dům New Hope určený pro děti ulic.

Foto: Profimedia.cz

Acapulco

Článek

"Zachránili jsme i desetileté děti,“ řekla Santosová a doplnila, že většinu zákazníků tvoří cizinci, kteří do Acapulka připlouvají na výletních lodích nebo přilétají letadly.

Nyní dvacetiletá Irena Lopézová, která začala s pouliční prostitucí v šestnácti, poskytla podrobnosti. Podle ní většinu jejích zákazníků tvořili turisté z USA. Dávali jí 500 pesos (cca 700 korun). Dodala však, že často byla tak zdrogovaná, že ani nevěděla, jestli peníze dostala. Na ulici skončila poté, co utekla z domu, kde byla zneužívána.

Podobně hovoří i Melissa Monroová, která pracuje v jiném azylovém domě: „Zahraniční turisté sem přijíždějí a zneužívají děti. Máme velmi mnoho případů.“

Podle některých aktivistů bojujících za práva dětí se situace v centru města zlepšila, protože tam na jejich nátlak častěji hlídkuje policie a mnoho dětí prodávajících se na ulici se podařilo dostat do azylových domů.

V Acapulku se zhoršila i bezpečnostní situace kvůli válce drogových gangů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám