Hlavní obsah

Brazilští policisté stříleli na ulici do 14letého hocha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manaus

Pět policistů skončilo ve vazbě v brazilském městě Manaus. Stalo se tak poté, co tamní televize odvysílaly záznam z průmyslové kamery zachycující, jak policisté v odlehlém koutě ulice bijí vystrašeného 14letého hocha a následně po něm střílí. Byl pětkrát zasažen, ale přežil.

Článek

„Bojuji s organizovaným zločinem 30 let, ale vždycky, když ty záběry vidím, cítím pohoršení a znechucení,“ uvedl prokurátor státu Amazonas João Bosco Sá Valente.

Incident se udál už loni v srpnu, ale chlapcova rodina a osoba, která obstarává kameru, jež událost zachytila, se bály odplaty za strany policie. Není jasné, jak se záznam nakonec dostal do vysílání televizí v celé zemi.

Policisté na chlapce na ulici doráželi, načež ho jeden uhodil a někteří jeho kolegové vytasili své zbraně. Po chvíli k němu jeden přistoupil a střelil ho do hrudi. Chlapec se pak snažil marně uniknout.

Podle Valenteho byl zasažen celkem pětkrát. Úřady nespecifikovaly, jakou munici policisté použili, nicméně chlapec přežil a byla mu i celé jeho rodině přidělena policejní ochrana.

Reklama

Výběr článků

Načítám