Hlavní obsah

Bránil jsem se lynčování, tvrdí řidič, který najel do skupiny cyklistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porto Alegre

Brazilský bankovní úředník Ricardo José Neis, který minulý týden najel do pelotonu cyklistů ve městě Porto Alegre, skončil ve vazbě a posléze na psychiatrii. Skupinou na plný plyn projel, protože se podle svých slov bál, že by ho lynčovala. Cyklisté se účastnili pravidelné akce, která propaguje jako dopravní prostředek kolo.

Článek

Cyklisté tvrdí, že řidič se s nimi nejprve přel, chtěl ulicí, po níž jeli, rychle projet. Když mu dál překáželi, šlápl na plyn a... projel. Nikdo naštěstí nebyl zraněn vážně. [celá zpráva]

Muž tvrdí, že ho účastníci jízdy vyprovokovali, bouchali mu do auta a vyhrožovali mu. Ti to ale odmítají a jeho výpovědi nevěří ani vyšetřovatel.

Neis hned po činu zamířil na psychiatrickou kliniku, kde se nechal vyšetřit, odtamtud ho propustili. Soudce ho poslal do vazby, v úterý ale opět putoval na psychiatrii, protože jsou obavy, že by se mohl pokusit o sebevraždu.

Muž je otřesený, pod sedativy, tři dny nespal, napsal brazilský server Últimas Notícias.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám