Hlavní obsah

Americký kongresman odpověděl na inzerát na seznamce a rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký republikánský kongresman Christopher Lee ze státu New York doplatil na pokus domluvit si pomocí internetové seznamky nezávazný vztah. Ve středu se v amerických médiích objevila jeho fotografie, kterou e-mailem zaslal ženě inzerující na populárním serveru Craigslist. Ženatý zákonodárce se ji snažil nalákat na svou postavu, a byl proto na nich od pasu nahoru nahý. Krátce po zveřejnění fotografie podal rezignaci.

Článek

"Dokáže mi někdo, že tu všichni muži nevypadají jako ropuchy?" stálo v inzerátu, na který šestačtyřicetiletý Lee odpověděl. Ve své reakci se označil za urostlého, zábavného chlapíka na úrovni, jemuž je 39 let a který ve Washingtonu pracuje jako lobbista.

Žena mu odpověděla koketně. Lee jí poté poslal polonahý snímek, který pořídil svým mobilním telefonem. Žena se jej pak zeptala, zda své fotografie takto ženám zasílá obvykle.

"Pardon. To je všechno, co mám," odpověděl Lee, který má se svou manželkou jednoho syna. Žena si s údajným lobbistou přestala psát, když si našla na internetu jeho jméno a zjistila, že jí lhal o svém věku i zaměstnání.

Hned po zveřejnění fotky rezignoval

E-maily poté poskytla internetovému serveru Gawker. Ten zjistil, že Lee pro odpověď na inzerát použil stejný účet elektronické pošty, s nímž má propojenou svou stránku na sociální síti Facebook. Lee pak ve středu několik hodin po zveřejnění fotografie rezignoval.

"Hluboce a upřímně se všem omlouvám. Vážně jsem chyboval a slibuji, že budu tvrdě pracovat na tom, aby mi bylo odpuštěno," uvedl v prohlášení.

Deník The New York Times připomíná, že za uplynulých 12 měsíců jde již o druhý případ zákonodárce pocházejícího ze státu New York, který odstoupil kvůli osobnímu skandálu. Loni v březnu rezignoval demokratický kongresman Eric Massa, když vyšlo najevo, že zřejmě sexuálně obtěžoval svého pobočníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám