Hlavní obsah

Zloději si do banky vykopali komfortní tunel, peníze vynášeli celý víkend

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Zloději v Buenos Aires během víkendu vykradli banku Provincia, do níž se prokopali tunelem. Na skutečnost se přišlo, až když banka v pondělí znovu otevřela. Třicet metrů dlouhý tunel vedl ze sousední budovy. Byl vyztužený, odvětraný, osvětlený a jeho podlahu pokrýval koberec.

Foto: Profimedia.cz

Znepokojení klienti stojí před Banco Provincia v Buenos Aires, aby zjistili, zda byli mezi okradenými.

Článek

„Vypadal opravdu působivě,“ okomentoval dílo žalobce Martin Niklison, jenž nevyloučil, že skupina měla společníka pracujícího pro banku.

Přinejmenším trojice zlodějů podle policie vykradla 130 až 140 úložných schránek z celkem 1 048, které se v pobočce nacházejí. Podle vyšetřovatelů se zloději do banky vkradli na Nový rok a peníze odnášeli celý víkend.

Banka nesdělila, jak velký lup si zloději odnesli, protože klienti nejsou povinni úřadům sdělit, kolik peněz měli v sejfech uloženo. Podle serveru InfoBAE byl obsah každé schánky oceněn na 50 000 pesos (zhruba 230 000 korun).

Sousední budovu, z níž se do banky prokopali, si zloději pronajali v červnu. Tunel, který měsíce hloubili, vyúsťoval přímo u sejfů. Pouliční kamery muže zachytily, jak nakládají pytle do auta a odjíždějí.

U pobočky se v pondělí shromáždily stovky zákazníků, kteří se dožadovali svých úspor. K ukládání peněz do bankovních schránek se Argentinci nezřídka uchylují od finanční krize z roku 2001, během níž střadatelé přišli o své peníze na běžných účtech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám