Hlavní obsah

Desetiletý chlapec v USA je obviněn ze zabití vlastní matky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Columbus

Desetiletý chlapec z amerického státu Ohio byl obviněn z vraždy své matky. V úterý o tom informovala agentura AP. Pokud bude shledán vinným, hrozí mu jedenáctiletý pobyt v nápravném zařízení pro mladistvé. Vyšší trest vzhledem k jeho věku není možné uložit.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na zločin upozornil v neděli soused zabité ženy. Chlapec k němu přišel a požádal ho, aby zavolal policii. Zároveň se přiznal, že svou matku střelil.

Policisté poté našli v domě mrtvou šestačtyřicetiletou ženu. Byla zabita jediným výstřelem do hlavy ze sportovní pušky. Zbraň vyšetřovatelé objevili v pokoji desetiletého chlapce společně s další puškou. Obě prý chlapec dostal od svého dědečka.

Motiv chlapcova činu není jasný. Vyšetřovatelé se snaží zjistit, zda svou matku střelil úmyslně, nebo to byla nešťastná náhoda.

Podle místní policie je chlapec nejmladším člověkem, který byl v ohijském okrese Holmes County obviněn z vraždy. Vyšetřovatel Steven Knowling zdůraznil, že násilné trestné činy nejsou v místě nijak obvyklé. "Nemáme tu vraždy. Pobodané nebo postřelené lidi bych spočítal na prstech jedné ruky," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám