Hlavní obsah

Matka hodila novorozence v igelitové tašce přes zeď k sousedovi

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belém

Novorozence zabaleného jen do igelitové tašky, kterého jeho matka hodila přes zeď vysokou více než dva metry, zachránili brazilští lékaři. Dítě našel soused ženy na své zahradě 25. prosince ráno a zavolal sanitku. Muž uvedl, že pro dítě raději udělal jen díru v igelitové tašce, aby mohlo dýchat a počkal na příjezd lékařů.

Článek

Dvacetiletá matka z města Belém na severu Brazílie poté sdělila policistům, že dítě, které přišlo na svět na Štědrý den, hodila přes zeď ke svému sousedovi Carlosu Barrosovi jen pár hodin po porodu.

„Nechtěl jsem se ho dotýkat, protože po pádu je nebezpečné pohybovat s tělem kvůli hrozícím komplikacím s páteří. Jen jsem udělal otvor v igelitové tašce, aby dítě mohlo dýchat,“ uvedl Barros.

Novorozenec měl na těle a obličeji po pádu modřiny a škrábance, ale nic vážného se mu nestalo. V nemocnici však přesto raději zůstane na pozorování minimálně dva týdny.

Podle zdravotní sestry Joelmy Limaové mělo dítě štěstí, že přežilo i proto, že mělo stále nezavázanou pupeční šňůru. „Pupeční šňůra byla přestřižená, ale ne sešitá. Dítě tak mohlo ztratit velké množství krve,“ dodala sestra.

Policie uvedla, že se matka snažila před rodinou těhotenství skrýt, čeká ji obvinění z pokusu o vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám