Hlavní obsah

U Portorika spadl vrtulník na protidrogové misi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest obětí si v pondělí zřejmě vyžádal pád vrtulníku portorické národní gardy, který byl zapojen do akce proti pašerákům drog. Na jeho palubě byli čtyři příslušníci národní gardy a dva prokurátoři, uvedly agentury Reuters a AP. Z moře bylo vyloveno jedno tělo. Očekává se, že i ostatní lidé na palubě jsou po smrti.

Článek

Stroj UH-72 Lakota se vracel na Portoriko ze sousedního ostrova Vieques. Spadl do oceánu asi půldruhého kilometru od města Río Grande na severním pobřeží Portorika, které má oficiálně postavení státu volně přidruženého k USA.

„Nalezli jsme kusy vrtulníku a dál pátráme po přeživších,“ uvedl v úterý major Paul Dahlen. Příčina neštěstí není známa a zjišťuje se. Podle mluvčího pobřežní stráže z Miami bylo v té době v oblasti několik bouřek.

Podle AP bylo cílem cesty na Vieques pomoci při vystavování zatykačů na 43 pašeráky drog.

I Reuters uvádí, že zřejmě byl na akci spojené s bojem proti drogám. Ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že akce se účastnily tři vrtulníky a prvé dva se vrátily bez problémů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám