Hlavní obsah

Cestující při turbulencích létali po letadle, 30 se jich zranilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver
Aktualizováno

Na palubě letadla americké společnosti United Airlines se v noci na středu SELČ zranilo v turbulenci 30 lidí. V nemocnici skončila polovina z nich. Stav jednoho ze zraněných je kritický. Turbulenci způsobil prudký větrný vír nad Kansasem v centrální oblasti USA. Letoun směřující z Washingtonu do Los Angeles přinutilo počasí přistát v coloradském Denveru.

Článek

Podle informací americké letecké správy se letoun Boeing 777 s celkem 265 osobami na palubě nad Kansasem dostal do extrémně silných větrných turbulencí. Podle pasažérů někteří z cestujících nebyli připoutáni a při prudkých větrných nárazech létali kabinou letadla a naráželi do stěn.

Situaci popsala devatenáctiletá Kaoma Bechazová z Austrálie, která v USA navšíivila svého přítele. Podle ní žena, které seděla vedle ní, narazila do obložení kabiny, které nad okýnkem prasklo. Dívka přes uličku zase vyletěla do vzduchu a narazila do stropu kabiny. Ona sama zůstala sedět, protože byla pevně připoutaná.

Zraněno bylo 26 cestujích a čtyři členové posádky. Právě kvůli zraněným stroj zamířil do Deveru, kde přistál, sdělila mluvčí společnosti United Jean Medina. Přistání proběhlo bez problémů.

Většina z cestujících byla ještě v noci po ošetření propuštěna. Většina zraněných měla modřiny, odřeniny ale také výrony a vymknutí, uvedla AP.

Společnost United Airlines zaznamenala letos už dva podobné incidenty. Při prvním bylo na trase z Washingtonu do Tokia v únoru zraněno 20 lidí [celá zpráva], v květnu muselo být ošetřeno deset cestujících, když se letoun United Airlines dostal do potíží na lince z Londýna do Los Angeles. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám