Hlavní obsah

Mexického zpěváka zabili, opěvoval narkobarony

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico DF

Mexický zpěvák Sergio Vega, známý jako El Shaka, byl v noci na neděli zastřelen ve státě Sinaloa jen několik hodin poté, co na internetu popřel fámy o své smrti. Zastřelili ho, když jel svým rudým cadillakem na koncert.

Článek

V Mexiku se mezi fanoušky žánru grupero šířily fámy, že Vega byl zabit. V sobotu je čtyřicetiletý zpěvák webové stránce La Oreja popřel s tím, že jde o omyl. „Už několik let se mi stává, že někdo řekne rádiu nebo v novinám, že jsem byl zabit nebo jsem měl nehodu,“ sdělil Vega v posledním rozhovoru. „Pak musím volat své drahé mámě, která má srdeční potíže, abych ji ujistil, že žiju,“ postěžoval si.

Připustil, že muzikanti věnující se žánru grupero mají o jeho život obavy, ale že je to zbytečné, protože on je oddán Bohu a posílil svou ochranku. Hudebníci, kteří ve svých písních zvaných narcocorridos oslavují narkobarony, jsou často terčem útoků ze strany soupeřících drogových kartelů.

Když Vega vyrazil na koncert, sledoval ho nákladní automobil. Záhy poté na něj bylo vypáleno několik ran, které zpěváka zranily. Ztratil kontrolu na vozidlem a havaroval. Útočníci jej pak dorazili ranami do hlavy a hrudi, řekl jeho spolujezdec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám