Hlavní obsah

Šestnáctiměsíčního Američana zachránili z rukou únosce po 55 hodinách

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Americký policejní tým SWAT v noci na sobotu vysvobodil v kalifornském Sacramentu 16měsíční batole, které držel jako rukojmí 26letý muž. Únosce byl při akci zastřelen, rukojmí utrpělo jen drobná zranění od střepů skla, uvedla CNN.

Foto: Profimedia.cz

Speciální tým v Sacramentu začíná akci za záchranu dítěte.

Článek

„Dítě je v pořádku,“ řekl sacramentský šerif John McGinnes. Batole odnesli příslušníci týmu SWAT v náručí a předali ho rodičům.

„Dítě je v pořádku,“ řekl sacramentský šerif John McGinnes. Batole odnesli příslušníci týmu SWAT v náručí a předali ho rodičům.

Šerif dal v pátek večer příkaz k použití síly. Souhlasil i se zabitím pachatele. Podmínil to ale tím, že se dítěti nesmí nic stát.

Foto: Profimedia.cz

Příslušník policejního týmu se zachráněným batoletem

„Dal jsem jim zelenou takto postupovat, pokud bude příležitost. Udělali to a dítě je v bezpečí,“ řekl šerif. Podle reportérů nejprve speciální tým použil oslepující explozi, která měla dezorientovat pachatele. O třicet minut později bylo slyšet střelbu a krátce na to vynesli zachráněné batole.

Foto: Profimedia.cz

Tým SWAT zasahuje v Sacramentu u domu, kde bylo držené unesené batole.

Alvareze chtěli ve čtvrtek zadržet kvůli sérii ozbrojených loupeží, pokusu zabít policisty a možnému spojení s vraždou v San Francisku. Alvarez sebral dvě děti své sestřenici, čtyřleté a šestnáctiměsíční. Starší se policistům podařilo zachránit přes zadní okno, mladší ale měl Alvarez u sebe. Když tým SWAT vyslal průzkumného robota, aby zjistil situaci, začal po něm střílet. Dlouho s akcí ale policejní síly váhaly, protože robot ukázal, že má Alvarez dítě stále při sobě.

Foto: Profimedia.cz

Policisté v Sacramentu u domu, kde bylo držené unesené batole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám