Hlavní obsah

Chlapec žaluje svou matku, protože kontrolovala jeho Facebook

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Denise Newová je žalována svým 16letým synem Lanem za to, že se přihlásila pod jeho heslem na komunitní server Facebook, procházela záznamy o jeho osobním životě a měnila mu přístupová hesla. Informaci přinesl britský Mail Online.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapec si především stěžoval na to, že mu matka poté, co zůstal na serveru omylem přihlášen a odešel, změnila přístupové heslo. Podle žaloby také posílala pomlouvačné komentáře jeho kamarádům a také změnila přístup k jeho e-mailové schránce.

Žaloba byla vznesena minulý měsíc a je uznána jako právoplatná. Za měsíc se má konat soud. Lane jistou dobu žije se svou babičkou, protože jeho rodiče se rozváděli a řízení bylo velmi divoké. Nedávno přijel za svou matkou na návštěvu do města Arkadelphie, kde nechal puštěný počítač.

Podle spisu se Denise Newová dostala na synův účet několikrát, a to, co si přečetla, ji pobouřilo natolik, že změnila přístupové heslo, aby se chlapec k účtu už nedostal.

Rodičovské povinnosti

Matka na svou obhajobu uvedla, že jen konala své rodičovské povinnosti a kontrola synova Facebooku je stejná jako kontrola úklidu v dětském pokoji.

„Je to vaše právo kontrolovat své dítě a hovořit s ním na Facebooku, ať je to jeho účet, váš účet nebo účet kohokoli jiného. Přečetla jsem si, jak po hádce s přítelkyní uháněl autem domů stopadesátkou a navíc mi to ta dívka řekla. To mě přimělo podívat se na jeho Facebook, abych věděla o co jde," uvedla matka.

Lane požádal o to, aby s matkou nemusel udržovat žádný kontakt. V žalobě uvedl: „Denise se nejdříve nabourala do mého Facebooku a změnila heslo. Změnila také heslo k mé e-mailové schránce, takže jsem ho já změnit nemohl. Psala různé věci a pomluvy a osobní údaje o mém životě.“

Státní žalobce Todd Turner odmítl případ komentovat, ale na základě práva státu Arkansas „se osoba dopouští přestupku, když se dopustí nebo opakovaně páchá činy, které vážně obtěžují jinou osobu.“

Newová má zatím právo svého syna navštěvovat a u soudu se hodlá všemi možnými prostředky bránit. Obává se, že by se případ mohl stát precedentem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám