Hlavní obsah

Na svatého Patrika v USA zabili bankovního lupiče v zeleném cylindru

Novinky, BBC, aš, The Tennesseean, Seeatle Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nashville
Aktualizováno

Na den svatého Patrika, v tradiční svátek Irů, vyloupil v americkém Nashvillu banku muž v zeleném irském kostýmu s cylindrem. Na útěku byl ve středu zastřelen i se svým komplicem, když jejich auto skončilo v příkopu a oni utíkali do polí.

Článek

Ve středu, v den svátku svatého Patrika, se lupič v tradičním irském kostýmu pokusil nejprve vyloupit Fifth Third Band na předměstí Nashvillu. Manažerka pobočky Sharon Riehemannová popsala, že muž měl zelený cylindr, zelenou vestu, zelené krátké kalhoty, paruku a nalepené černé vousy. „Vešel dovnitř, podíval se na hodinky, pak se otočil a odešel.“ Zřejmě se mu zdálo, že je v bance moc lidí.

Proto lupič šel do sousední First State Bank, kde v zeleném kostýmu ozbrojený pistolí ráže 45 uspěl. Banku vyloupil v 12:28 místního času. Manažerka Fifth Third ho za dvě minuty opět spatřila a podle svědka Bradleyho Webba křičela: „On utíká, má modrou tašku.“

Divoká honička skončila v polích

Lupič nasedl do auta, kde na něj čekal komplic. Webb ovšem neváhal, nastartoval svůj vůz a jal se lupiče sledovat. Záhy začala vůz lupičů pronásledovat přivolaná policie, která byla informována o loupeži ve 12:30.

Újíždějící lupiči se bránili střelbou, kterou muži zákona opětovali. „Slyšel jsem střelbu, bylo vypáleno asi dvacet ran,“ dodal Webb, který v tu chvíli už přestal auto sledovat.

Lupiči několikrát zasáhli jedno z policejních aut, které vyřadili z provozu. Sami však v divoké honičce sjeli do příkopu a pokusili se utéci do polí, kam je pronásledovali strážci zákona. V přestřelce byli oba zločinci zasaženi a zemřeli na místě. Žádný z policistů nebyl zraněn.

Viceprezident First State Bank Ken Anderson nechtěl uvést podrobnosti k loupeži kvůli probíhajícímu vyšetřování. Nesdělil ani výši uloupené částky.

Podle agentury AP scénář loupeže nápadně připomíná loupež z 22. prosince, kdy muž v kostýmu Santa Clause požadoval se zbraní v ruce peníze po pokladníkovi nashvillské pobočky SunTrustBank. I tento muž měl umělé vousy a čapku.

Reklama

Výběr článků

Načítám