Hlavní obsah

Dva mrtví po nárazu letadla do budovy daňového úřadu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

V poškozené budově daňového úřadu v texaském Austinu byla nalezna dvě mrtvá těla, uvedla v pátek CNN. Do budovy ve čtvrtek záměrně narazil 53letý Andrew Joseph Stack, který měl s daňovým úřadem dlouholeté spory a rozhodl se mu pomstít.

Článek

Těla zatím nebyla identifikována. Ve čtvrtek se uvádělo, že pilot letadla po nárazu zahynul a že je nezvěstný jeden úředník. Dva lidé byli zraněni vážně a skončili v nemocnici, jeden z nich v ní zůstává, má popáleniny na čtvrtině těla. Jedenáct osob bylo zraněno lehce. Po nárazu malého Piperu Cherokee PA-28 budova začala hořet.

Požár byl mohutný, protože letadlo mělo všechny nádrže úplně plné. Trvalo 75 minut, než jej hasiči dostali pod kontrolu.

Velitel policie v Austinu Art Acevedo potvrdil všechny dosavadní spekulace. Stack nejprve zapálil svůj dům a pak nasedl do letadla a záměrně s ním narazil do budovy daňového úřadu. Na svých internetových stránkách zveřejnil dopis na rozloučenou, ve kterém tvrdě kritizuje kapitalismus, americkou společnost a daňové zákony i daňový úřad. [celá zpráva]

Současně Acevedo potvrdil, že šlo o akci jednotlivce. To uvedl i starosta města Lee Leffingwell: "Byl to izolovaný incident. Lidé v Austinu, lidé této země, nejsou v nebezpečí."

Stackovi blízcí uvedli, že muž měl v poslední době finanční těžkosti a že se mu stále vzdaloval sen o zabezpečeném důchodu, píše ČTK. Jeho chování v posledních dnech vyděsilo jeho manželku tak, že spolu s dvanáctiletou dcerou odešla ze společného domu do hotelu. Vrátila se až ve čtvrtek, kdy už byl jejich dům v plamenech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám