Hlavní obsah

Otec v USA věznil dceru a týral ji hladem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Ve vazbě v arizonském Phoenixu zůstává otec, který brutálně týral svou čtrnáctiletou dceru. Dva měsíce ji věznil v koupelně, kde netekla teplá voda, dával jí najíst jednou denně, někdy jednou za dva dny a bil ji železnými tyčemi. Dívka byla silně podvyživená, měla o čtvrtinu nižší váhu než její vrstevnice, uvedla agentura AP.

Foto: Kevin Bartram, Reuters

Článek

Zesláblé dívce se nakonec podařilo z koupelny utéci. Její 33letý otec Scott Bass a její 31letá macecha Andrea Bassová byli zadrženi 4. února. Jsou vyšetřováni kvůli podezření ze zneužívání dětí, únosu a nezákonného věznění.

Macechu propustili v úterý po zaplacení kauce ve výši 36 000 dolarů. Macecha tvrdí, že o věznění dívky nic nevěděla. Otec zůstává ve vazbě, kauce u něj činí 45 000 dolarů.

Útěk přes půdu za jídlem 

Dívce se podařilo utéci přes půdu, kam se vyšplhala. Když se dostala ven z domu, nasedla na své kolo a jela do nejbližšího kina. Tam jí jedna dvojice šokovaná jejím zuboženým stavem dala 50 dolarů.

Dívka pak jela třináct mil do nákupního střediska v Phoenixu, kde si koupila jídlo, vodu, batoh a šaty, protože si je po celé týdny nemohla vyměnit, uvedl policista Luis Samudio. Pak dívka dojela do kavárny ve Scottsadale, kde požádala zaměstnance, aby zavolal policii.

V koupelně, kde byla dívka vězněná, našli muži zákona dvacetilitrový kýbl plný exkrementů a prostěradlo, na kterém dívka ležela na holé zemi.

Otec uvedl, že dceru zavřel, protože kradla jídlo z kuchyně a podváděla při školním testu, když ho s ní dělal doma.

Zbitá a hladová

Dívka uvedla, že ji otec nutil vyplňovat test, dokud nepadala únavou a pokud s tím přestala, bil ji páskem a kovovými tyčemi nebo ji tahal za vlasy. Také vypověděla, že byla trvale hladová, a že když ji otec věznil, dostávala jídlo jednou denně až jednou za dva dny.

Většinou to byl chléb, sušenky nebo jídlo z plechovky. Dívka také vypověděla, že v předchozím domě ji nutil otec s macechou pět měsíců spát na terase pod širým nebem, na týden ji zavřeli v komoře a na týden v koupelně.

U dalších čtyři dětí, které měl Scott Bass, se neukazovaly stopy týrání.

Reklama

Výběr článků

Načítám