Hlavní obsah

Počet obětí záplav v Brazílii vzrostl na 85

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janiero

Na 85 vzrostl počet obětí záplav a sesuvů půdy, které postihly jihovýchod Brazílie na Nový rok. Uvedl to v úterý server Brazzilmag. Nejvíce postižen je stát Rio de Janiero se 72 mrtvými, deset dalších zemřelo v Sao Paulu a tři lidé ve státě Minas Gerais. Bilance nemusí být konečná, protože stále jsou čtyři osoby nezvěstné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuvy půdy v Brazílii si vyžádaly 85 životůVideo: Reuters

 
Článek

Nejvíce je postiženo město Angra do Reis a jeho favela (chudinská čtvrť), kde se na domy sesula část blízkého kopce. Ve městě zemřelo padesát lidí, je mezi nimi i 35 turistů z hotelu Sankay, který smetlo bahno. Tisíc lidí přišlo o střechu nad hlavou.

V Angra dos Reis se dokonce uvažovalo o preventivním odstavení jaderných bloků Angra I a Angra II, které sice nebyly poškozeny, ale cesty k nim nebyly přístupné, uvedla v neděli AFP.Navíc hrozily další sesuvy.

Tvrdě déšť a sesuvy půdy zasáhly také na turistický ráj Ilha Grande, sesuv půdy z boku hory smetl do moře malý hotel a několik ledních domů a residencí. V oblasti byla těžce postižena favela ve městě Morro de Carioca.

Ve státě Sao Paulo bylo nejvíce zasaženo město Sao Luis de Paraitinga, kde povodeň zničila kostel a desítky budov z 18. a 19. století, zmiňuje Canadian Press. 

Jihovýchod Brazílie je jednou z nejdeštivějších oblastí celé země.. Sezónní srážky přinášejí každoročně přívaly vody do států Sao Paulo a Rio de Janiero.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám