Hlavní obsah

Nepozvaní manželé se v Bílém domě setkali i s Obamou, chtějí na tom vydělat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Manželé Salahiovi, kteří vzbudili v USA senzaci vniknutím bez pozvánky na státní večeři v Bílém domě, se na recepci osobně setkali s americkým prezidentem Barackem Obamou. Dokazuje to podle agentury AP fotografie, kterou v sobotu zveřejnila prezidentská kancelář. Zachycuje Michaele Salahiovou, jak si potřásá rukou s Obamou a hovoří s ním. Její muž Tareq stojí vedle nich. Americká Tajná služba přitom dosud tvrdila, že prezident tímto bezpečnostním selháním nebyl ohrožen.

Foto: Reuters

Nepozvaná Michaele Salahiová se vítá s Barackem Obamou

Článek

Manželský pár z Virginie nyní nabídl nejmenované americké televizi rozhovor, za který žádá několik stovek tisíc dolarů (milióny korun). Představitel stanice AP pod podmínkou anonymity sdělil, že se na ni obrátil právní zástupce Salahiových s nabídkou interview. Na oplátku prý chtějí šestimístnou částku.

Manželé měli původně vystoupit v pondělí ve známé talkshow zpravodajského kanálu CNN Larry King Live. Svou účast ale podle CNN mezitím odvolali.

Fotky dali na Fecebook

Celý skandál propukl poté, co po úterní státní večeři Salahiovi zveřejnil své snímky z recepce na Facebooku. Ty je zachycovaly mimo jiné ve společnosti amerického viceprezidenta Joea Bidena nebo Obamova blízkého spolupracovníka Rahma Emanuela. Pár sice tvrdil, že byl do Bílého domu pozván, podle Tajné služby ale jejich jméno na seznamu hostů nestálo.

Ředitel Tajné služby Mark Sullivan přiznal, že jeho lidé nejspíš vůbec neprověřovali, zda na listině byli. "Ačkoli tyto jedinci prošli magnetickým rámem a dalšími stupni kontroly, neměli se vůbec na tuto akci dostat. Je to naše chyba," kál se.

Mluvčí Tajné služby, která má za úkol chránit amerického prezidenta a jeho rodinu, již dříve nevyloučil, že proti manželům bude zahájeno vyšetřování.

Obama svou první státní večeři pořádal na počest indického premiéra Manmóhana Singha. I ten se nevědomky setkal s oběma nezvanými hosty. Na fotografii zveřejněné Bílým domem stojí vedle amerického prezidenta, který se zdraví s Michaele Salahiovou. Ta podle AP v současnosti usiluje o účast v jedné televizní reality show.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám