Hlavní obsah

Střílející psychiatr z americké základny zůstane ochrnutý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Podle lékařů zůstane major Nidal Malik Hasan, který začátkem listopadu zastřelil 13 lidí na vojenské základně Fort Hood v Texasu, ochrnutý. Deníku The Washington Post to sdělil jeho obhájce, který jej v zpovídal v rámci jednoho z prvních sezení před nadcházejícím vojenským soudem. Potvrdil tak týden starou spekulaci.

Foto: Reuters

Major Nidal Malik Hasan

Článek

Hasan leží stále na jednotce intenzivní péče. Čtyřikrát jej zasáhli vojenští policisté Kimberley Munleyová a Mark Todd, kteří tak zabránili většímu masakru.

Hasanův právník John Galligan řekl deníku The Washington Post, že Hasan mluví souvisle, výsledek sobotního sezení byl prý ale omezen vyměřeným časem.

Galligan zpovídal Hasana asi hodinu. Střelec údajně necítí nic od hrudníku dolů a má pouze omezenou pohyblivost horních končetin. Podle Galligana se ale během sezení v jednom okamžiku začal "šťourat v nose".

Hasan vraždil 5. listopadu. Ve velké administrativní místnosti začal střílet do neozbrojených kolegů, 13 lidí přitom zabil a dalších 30 zranil.

Hasan odmítal války v Iráku a v Afghánistánu, kam měl být vyslán. Zkoušel odejít z armády, ale to mu nebylo umožněno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám