Hlavní obsah

Počet sebevražd v americké armádě je na novém rekordu

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Za letošek znovu vzrostl počet sebevražd v americké armádě na nový rekord. Podle velení ale trend zpomaluje, informovaly agentury.

Článek

Od ledna se zabilo 140 vojáků v aktivní službě a dalších 71 rezervistů a příslušníků Národní gardy, zatímco za celý loňský rok dohromady spáchalo sebevraždu 197 příslušníků armády.

Armáda ovšem zatím žádnou zásadní příčinu neobjevila. „Stále jsme nenašli žádnou statisticky významnou příčinu... Skutečností je, že na to neexistuje žádná jednoduchá odpověď - každý případ je stejně unikátní jako sami jednotlivci,“ uvedl zástupce náčelníka generálního štábu Peter Chiarelli.

Zároveň dodal, že nepochopitelně roste počet sebevražd mezi mladými vojáky, kteří nikdy nebyli nasazeni v misích. U příslušníků vracejících se z válečných zón zase rostou problémy s drogami a alkoholem.

Počet sebevražd ale každý měsíc klesá, což je podle Chiarelliho znamení úspěchu nové vzdělávací kampaně proti sebevraždám, jakkoliv je skutečnost hrozná a on ji nechce bagatelizovat. Zlepšení ale zaznamenaly pouze některé základny, i když je mezi nimi největší základna Fort Hood v Texasu, na níž je 60 tisíc vojáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám