Hlavní obsah

V USA zatkli šest mladíků kvůli skupinovému znásilnění patnáctileté spolužačky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richmond

Americká policie ve čtvrtek zatkla a obvinila už šestého člověka, že se v sobotu podílel na znásilnění patnáctileté středoškolačky během oslavy na středí škole v kalifornském Richmondu. Uvedla to CNN. Podle policie se 2,5 hodiny dlouhého hromadného znásilnění účastnilo deset lidí a dalších deset až dvacet jich přihlíželo, aniž by zasáhli nebo zavolali policii.

Článek

Ve čtvrtek byl zatčen 18letý José Carlos Montano ze San Pabla a obviněně znásilnění a z penetrace cizím předmětem. Kauce byla v jeho případě stanoveno na 1,3 miliónu dolarů. Podle poručíka policie z Richmondu Marka Gagana hrál při činu významnou roli a má zůstat ve vazbě.

Jako první byl dopaden krátce po činu 19letý Manuel Ortega.[celá zpráva] Ve čtvrtek poprvé stanul před soudem při předběžném slyšení a vše popřel. Byl také obviněn z krádeže, protože dívku oloupil.

Před soudem ve čtvrtek stanuli i tři další podezřelí, kteří jsou ale nezletilí: Arimu Abdallahovi Motralesovi je šestnáct a Codymu Rayovi Smithovi čtrnáct a Marcelles James Peter je sedmnáctiletý. Všichno tři byli obviněni z hromadného znásilnění. Vinu také popřeli.

Šestým zatčeným je 21letý Salvator Rodriguez.

Brutálnímu činu spolužáci tleskali

Patnáctiletá dívka, byla znásilněna v sobotu v noci v areálu školy, kde se konal taneční večer.

Policie byla na místo činu přivolána až před půlnocí, kdy byla dívka opakovaně znásilňována už dvě a půl hodiny. Strážci zákona ji nalezli v bezvědomí pod lavičkou u piknikového stolku. Do nemocnice byla převezena v kritickém stavu, ve středu však už mohla být propuštěna do domácího ošetření.

Podle posledních závěrů šetření policie dívku opakovaně znásilňovalo i s použitím různých předmětů nejméně deset lidí, přičemž dalších deset až dvacet se dívalo, nikdo z nich však nezakročil. Dívku také bili.

„Když se mezi lidi rozšířilo, co se děje, další se přicházeli podívat a někteří se přidali," uvedl poručík policie z Richmondu Mark Gagan. Jeden z účastníků večírku, který se o znásilnění dověděl, zavolal policii. Sám však znásilnění přítomen nebyl.

Podle policie přihlížející tleskali a aktéry znásilnění povzbuzovali, dění se smáli a fotili si je na mobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám