Hlavní obsah

Trojice mladíků na ulici v Chicagu umlátila studenta křesťanské akademie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Chicagská policie obvinila z vraždy prvního stupně tři teenagery, kteří měli na konci minulého týdne umlátit k smrti 16letého středoškoláka Derriona Alberta. Podle vyšetřování se chlapec připletl k pouliční bitce a zaplatil životem. Jeho smrt natočil neznámý amatér na mobilní telefon.

Foto: ČTK

Sestřenice zesnulého Derriona Alberta drží plakát vyzývající k zastavení zabíjení.

Článek

Devatenáctiletý Silvanus Shannon, osmnáctiletý Eugene Riley a šestnáctiletý Eric Carson, včetně oběti všichni Afroameričani, jsou nyní ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci. Na obvinění čeká ještě čtvrtý podezřelý, jehož jméno úřady nezveřejnily, a vyšetřováni budou ještě další tři osoby.

Vyšetřovatelé zatím nezjistili, co bylo příčinou pouliční potyčky, které se zúčastnily desítky mladých lidí, předpokládají ale, že šlo o vyřizování účtů mezi studenty středních škol, kteří patří k různým znepřáteleným gangům.

Foto: ČTK

Setřenice zesnulého Derriona Alberta drží plakát vyzývající k zastavení zabíjení.

Albert při cestě na autobusovou zastávku mezi rozvášněnou mládeží utržil několik ran jedním z dřevěných prken, která se na ulici povalovala a posloužila školákům jako zbraň. Poté, co se zhroutil na zem, shromáždilo se kolem něj několik lidí.

Podle stanice Fox Chicago je na nahrávce slyšet výkřik „Derrione, vstávej!“. Poté několik lidí odnese jeho tělo do blízkého domu.

Reklama

Výběr článků

Načítám