Hlavní obsah

Test DNA odhalil devítinásobného sériového vraha až po 20 letech

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milwaukee

Americká policie v Milwaukee zadržela muže, který údajně během 21 let zabil devět žen. O víkendovém zatčení informovali vyšetřovatelé v pondělí místního času.

Foto: Kevin Bartram, Reuters

Článek

Devětačtyřicetiletý Walter Ellis zatím čelí dvěma obžalobám z vražd prvního stupně a další obvinění prý budou následovat. Ellisovu DNA nalezla policie na tělech devíti žen, které údajně zavraždil v letech 1986 až 2007. Osm z nich měly být podle ČTK prostitutky a devátá oběť byla uprchlice. Nejmladší zavražděné bylo 16, nejstarší pak 41 let.

Policejní zástupce Edward A. Flynn uvedl, že vyšetřovatelé v souvislosti s případem prošli databanku DNA se vzorky od 125 000 lidí a národní databanku s údaji o šesti miliónech osob.

Ze dvou vražd byli již dříve obviněni dva lidé. V prvním případě byl obvinění z vraždy prostitutky z října 1994 zbaven její přítel Curtis McCoy. Nicméně za vraždu 16leté uprchlice Jessiky Payneové soud poslal v roce 1995 do vězení Chaunte Ottu. Nevinný Otta byl propuštěn po třinácti letech až letos v lednu, když analýza DNA prokázala jeho nevinu.

Ellis měl u policie množství záznamů, jenom mezi lety 1981 a 1998 ho obvinili dvanáctkrát. Naposledy byl však odsouzen dva roky předtím, než byla ustavena povinnost odebírat vzorky DNA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám