Hlavní obsah

Američan, který 18 let věznil dívku, obviněn z dalšího znásilnění nezletilé

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Phillip Garrido, jenž jako jedenáctiletou unesl Jaycee Lee Dugardovou, 18 let ji věznil a zplodil s ní dvě děti, čelí dalšímu obvinění ze znásilnění. Měl se ho dopustit na jiné nezletilé před 30 lety. Uvedla to policie.

Článek

Osmapadesátiletý Garrido měl společně s dalším mužem v knihovně v kalifornském Antiochu v roce 1972 potkat 14letou školačku a její kamarádku. „Nastoupily s Garridem do auta, kde jim podali barbituráty. Dívka skončila s Garridem v motelu. Tam přišla k sobě, přičemž byla opakovaně znásilněna,“ uvedl policejní mluvčí Leonard Orman.

Policii, vyšetřující únos Jaycee Lee Dugardové, případ připomněla sama oběť, které je dnes přes padesát let a která Garrida poznala z fotografie v novinách. Garrida tehdy za čin policie stíhala, ale dívka nakonec odmítla vypovídat.

V souvislosti s novými okolnostmi je pravděpodobné, že se objeví další oběti, uvedl Orman.

Poté, co bylo od stíhání v 70. letech upuštěno, unesl Garrido pracovnici kasina v nevadském Renu, kterou rovněž znásilnil. Soud ho poslal na 50 let za mříže, ale po 11 letech se Garrido v srpnu 1988 dostal na svobodu na podmínku.

Dugardovou unesl v roce 1991. Nevlastní otec dívky Carl Probyn řekl, že před 18 lety viděl ve městě South Lake Tahoe, jak neznámý muž vtáhl Jacey do auta a ujel. Dívka poté již nebyla spatřena. Nyní je jí 29 let. Garrdio s Dugardovou zplodil dvě dcery, kterým je nyní 11 a 15 let. I ony byly drženy v izolaci. Nemohly chodit do školy či k lékaři a neznaly ani televizi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám