Hlavní obsah

Hurikán Bill zesílil na čtvrtý stupeň z pětibodové škály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami
Aktualizováno

Hurikán Bill zesílil ve středu na čtvrtý stupeň z pětibodové Saffirovy-Simpsonovy škály, uvedla CNN s odvoláním ne středisko pro hurikány v Miami. Provázejí ho větry o rychlosti až 217 kilometrů za hodinu. Bill je první hurikán, který letos vznikl nad Atlantikem a experti varují, že může ještě zesílit

Foto: Reuters

Hurikán Bill na satelitním snímku

Článek

Hurikány třetí a vyšší kategorie jsou již považovány za velké a mohou způsobit značné škody.

Oko hurikánu se nachází 740 kilometrů východně od Závětrných ostrovů a pohybuje se severozápadním směrem rychlostí téměř 26 kilometrů za hodinu. Podle pracovníků amerického Národního centra pro hurikány zřejmě Bill ostrovy mine, přesto jejich obyvatele nabádají k opatrnosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Během víkendu by se Bill mohl nacházet západně od Bermud. Bermudské úřady upozornily obyvatele, aby se na hurikán připravili.

Bill se pravděpodobně vyhne východnímu pobřeží Spojených států, a tak zřejmě odpadne riziko, že by ohrozil těžbu ropy v oblasti Mexického zálivu.

Reklama

Související témata:

Související články

Bill se letos stal prvním hurikánem v Atlantiku

Tropická bouře Bill zesílila v první hurikán, který letos vznikl nad Atlantickým oceánem. Bouře se utvořila o víkendu a je tak daleko od od amerického pobřeží,...

Výběr článků

Načítám