Hlavní obsah

Sériového vraha zastřelili policisté

Novinky, CNN, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sériového vraha, jenž v Jižní Karolíně zastřelil pět lidí, v pondělí zabili američtí policisté, když se pokoušel o loupež. Pachatelem byl 41letý Patrick Tracy Burris, který měl dlouhý trestní rejstřík a v dubnu byl podmínečně propuštěn poté, co si odseděl osm let.

Článek

Burris byl zabit při pokusu o loupež v sousední Severní Karolíně. Když na místo loupeže dorazili policisté, které přivolali majitelé domu, Burris po nich začal střílet. Zasáhl jednoho policistu do nohy. V přestřelce byl zabit.

„Věříme že sériový vrah je pryč z našich ulic,“ oznámil policejní šéf Charles Lloyd.

Balistické zkoušky ukázaly, že pět obětí zabily právě střely z jeho zbraně. Zástupce policejního šéfa Neil Dolan tak mohl večer dodat: „Máme ho! To je náš sériový vrah.“

Motiv je ale stále neznámý. „Byl nevypočitatelný, byl hrozivý, byl divný,“ popsal Dolan pachatele. Lloyd současně ukázal, že jeho trestní záznamy měly 25 stránek, kromě loupeží se dopouštěl krádeží a podvodů.

Burris poprvé zaútočil poslední červnovou sobotu, kdy byl zavraždil 63letého farmáře. Ve středu byla nalezena mrtvá těla 83leté Hazel Linderové a její padesátileté dcery Geny Linderové-Parkerové. Ve čtvrtek byl zastřelen 48letý Stephen Tyler. Pří útoku byla postřelena i jeho dcera, která zraněním podlehla v sobotu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám