Hlavní obsah

Šéf společnosti Apple Steve Jobs je po léčení opět v práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

Ředitel a zakladatel americké společnosti Apple Steve Jobs (54) je opět v práci. Mluvčí firmy řekl, že Jobs bude chodit do podniku zatím jen několik dnů v týdnů, ostatní dny bude pracovat z domova. Jobs měl kvůli zdravotním problémům volno od začátku letošního roku.

Článek

"Steve je opět v práci. Teď bude v Applu několik dnů v týdnu, ve zbývajících dnech bude pracovat z domova. Jsme moc rádi, že je zpět," řekl mluvčí. Jobs v lednu uvedl, že trpí hormonální nerovnováhou, kvůli které ztrácí hmotnost.

Metodistická univerzitní nemocnice, která ve městě jako jediná provádí transplantace jater dospělým pacientům, minulý týden potvrdila, že Jobs kvůli nemoci podstoupil transplantaci jater.

"Transplantace jater, která obvykle trvá pět až šest hodin, je u lidí s nádory na žlázách s vnitřní sekrecí považovaná za kontroverzní. Játra jsou vzácná a účinnost této transplantace jako efektivní metody léčby lidí s tímto druhem zhoubných nádorů nebyla prokázána," řekl specialista na operace slinivky z Washingtonovy university v St. Louis William Hawkins.

Lékaři u Jobse před lety diagnostikovali vzácný druh rakoviny slinivky a v roce 2004 se Jobs podrobil operaci. Z rakoviny se vyléčil, ale zdravotní problémy z posledních měsíců vedly ke spekulacím, že se Jobsovi onemocnění mohlo vrátit.

Apple a Steve Jobs
Jobs firmu Apple založil v roce 1976 a je pro ni dodnes důležitý. Řada lidí jej považuje za vizionáře, díky němuž firma slaví úspěchy. Akcie firmy většinou citlivě reagují na všechny zprávy, které se týkají Jobsova zdravotního stavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám