Hlavní obsah

Americký diplomat byl i s manželkou obviněn ze špionáže pro Kubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší pracovník amerického ministerstva zahraničí a jeho manželka byli zatčeni a obviněni z dlouholeté špionáže pro Kubu. Oznámilo to v pátek americké ministerstvo spravedlnosti.

Článek

Dvaasedmdesátiletý Walter Kendall Myers a jeho žena Gwendolyn byli kubánskými tajnými agenty po dobu skoro 30 let. Podle ministerstva spravedlnosti byli obviněni ze spiknutí. Kubánské vládě předávali utajované informace.

Podle obžaloby se dvojice v roce 1995 setkala s tehdejším nejvyšším kubánským představitelem Fidelem Castrem na Kubě, kam vycestovala přes Mexiko na falešné pasy. Několikrát cestovala do latinskoamerických zemí na schůzku s kubánskými agenty.

Kendall Myers pracoval v zahraničním ústavu ministerstva zahraničí, kde platil za odborníka na evropské záležitosti. V roce 2007 odešel do důchodu. V jeho obžalobě se uvádí, že v posledním roce svého zaměstnání na ministerstvu prošlo jeho rukama přes 200 tajných dokumentů týkajících se Kuby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám